WHOs nødkomité har nylig holdt et møte og kunngjorde at utvidelsen av 2019 koronavirusepidemien utgjør statusen "PHEIC" av internasjonal bekymring.Hvordan ser du på denne avgjørelsen og relaterte anbefalinger?

Beredskapskomiteen er sammensatt av internasjonale eksperter og er ansvarlig for å gi tekniske råd til WHOs generaldirektør i tilfelle en folkehelsesituasjon (PHEIC) av internasjonal bekymring:
· Hvorvidt en hendelse utgjør en "nødhendelse med folkehelse av internasjonal interesse" (PHEIC);
· Midlertidige anbefalinger for land eller andre land som blir berørt av "folkehelsekriser av internasjonal interesse" for å forhindre eller redusere internasjonal spredning av sykdom og unngå unødvendig innblanding i internasjonal handel og reiser;
· Når skal man avslutte statusen for "folkehelsekriser av internasjonal interesse".

For å lære mer om International Health Regulations (2005) og Emergency Committee, vennligst klikk her.
I henhold til de vanlige prosedyrene i det internasjonale helsereglementet, skal beredskapskomiteen innkalle til møtet på nytt innen 3 måneder etter møtet om en hendelse for å gjennomgå de midlertidige anbefalingene.Det siste møtet i beredskapskomiteen ble holdt 30. januar 2020, og møtet ble gjeninnkalt 30. april for å evaluere utviklingen av koronaviruspandemien i 2019 og for å foreslå oppdateringer.

Verdens helseorganisasjon (WHO) ga en uttalelse 1. mai, og dens beredskapskomité var enig i at den nåværende koronavirusepidemien i 2019 fortsatt utgjør en "folkehelsesituasjon av internasjonal bekymring."
Beredskapskomiteen kom med en rekke anbefalinger i en uttalelse 1. mai. Blant dem anbefalte beredskapskomiteen at WHO samarbeider med Verdensorganisasjonen for dyrehelse og FNs mat- og landbruksorganisasjon for å hjelpe til med å fastslå kilden til dyrene. virus.Beredskapskomiteen hadde tidligere foreslått 23. og 30. januar at WHO og Kina burde gjøre en innsats for å bekrefte dyrekilden til utbruddet.


Innleggstid: 20. juli 2022